Design

Dat wat we maken, bepaalt elke dag dat wat we zijn.

Het is niet gemakkelijk om een bedrijf te beschrijven aan de hand van zijn producten. Toch is dit van groot belang, omdat de klant op deze manier de waarden, de capaciteiten en de geschiedenis van het bedrijf leert kennen.

Tijdens een gedegen zelfonderzoek heeft Bft begrepen hoe belangrijk het is om de factoren op te sporen en te delen die het bedrijf tot een belangrijke speler in de automatiseringssector hebben gemaakt met behulp van dat wat zijn kracht is, namelijk de producten.

Moet de voorkeur worden gegeven aan comfort en gebruiksvriendelijkheid of aan prestaties en betrouwbaarheid? Aan lichtheid of aan stevigheid? Tussen deze twee kwaliteiten die de automatiseringsmarkt kenmerken, heeft Bft ervoor gekozen om zich in het gebied te positioneren dat de voorkeur geeft aan het technische aspect en de prestaties van het product.

Geavanceerde technologie en hoge functionaliteit, vertaald in gemakkelijk te herkennen vormen: dat zijn de elementen die Bft van de andere bedrijven in de sector onderscheiden.

Be Protagonist

Het belang om zich te onderscheiden

Om de ‘sterkte’ van de producten een moderner aanzien te geven, is gekozen voor een stijl met kloeke en strakke lijnen en eenvoudige afschuiningen die de verschillende oppervlakken koppelen. Een stijl die laat zien hoe kracht nu ook met hoge technologie kan worden gecombineerd. Bovendien is het herstel van de kleur rood in het merk van het bedrijf van groot belang geweest, gezien de associaties en emoties die deze kleur oproept (kracht, snelheid en hoge prestaties), perfect in lijn met de gekozen positionering op de markt.

Be Ready

Verjongen met stijl

De volgende stap was om een productgroep te kiezen waarop de nieuwe aanpak van de design language moest worden toegepast: dus niet één voorwerp, maar meerdere elementen die gemakkelijk als deel van een groter en georganiseerd geheel te herkennen waren. Er werden vijf troeven van het bedrijf genomen: een kanteldeur, een schuifdeur, een regeleenheid, afstandsbedieningen en zwaailichten.

Be Smart

Intelligente oplossingen zijn onmiddellijk herkenbaar

Er is geprobeerd om een eenduidige stijl tussen de voorwerpen te creëren, hoewel ze qua afmetingen, prestaties, werking en bouwmaterialen enorm van elkaar verschillen, maar hun krachtige uitstraling moest behouden blijven, aangezien die centraal staat in de filosofie van het bedrijf. Op dezelfde manier moest ook aandacht worden geschonken aan de assemblage en montage van de onderdelen om het werk van de installateur zo gemakkelijk mogelijk te maken en om de gebruikservaring van de eindgebruikers te verbeteren, aangezien veel van onze producten letterlijk in hun handen komt. Het design ging dus verder dan het zuivere esthetische onderzoek en heeft geleid tot oplossingen die zowel het gebruik van het product als de installatie gemakkelijker maken.

Be Cool

Stijl en functionaliteit krijgen vorm

De vorm en de ergonomie van de afstandsbediening zijn speciaal ontwikkeld voor een praktisch en handig gebruik; de toetsen zijn verzonken in het oppervlak om te voorkomen dat ze per ongeluk worden ingedrukt wanneer de afstandsbediening in de zak wordt gestopt; het oppervlak is bedekt met soft-touch materiaal, zodat het aangenaam aanvoelt. Het zwaailicht is gemakkelijk te monteren en bestaat uit drie stukken die probleemloos met elkaar kunnen worden verbonden om het werk van de installateur gemakkelijker te maken zonder de kwaliteit en de functionaliteit van het product te wijzigen. Omdat het zwaailicht aan de buitenkant is geplaatst en de activiteit van het hekwerk signaleert met een knipperend licht, wordt dit element een duidelijk symbool van het bedrijf. Daarom is de vorm ervan volledig herzien en is deze breder en platter geworden dan in het verleden, zodat zowel de zichtbaarheid als de functionaliteit van het product worden verbeterd. Vleugeldeuren en schuifdeuren hebben dezelfde strakke en aangesloten vormen als de afstandsbediening en het zwaailicht, maar ze proberen niet meer alle openingssystemen te verbergen die normaal aan het zicht onttrokken zijn, zoals het carter of de loskoppelingssystemen, aangezien ook deze systemen designelementen worden, die de bruikbaarheid en de functionaliteit van het eindproduct onderstrepen.

Be Future

De enige te volgen weg is vooruit kijken

Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan. Laad de pagina opnieuw of probeer het later opnieuw.