Bollards voor de bescherming van gevoelige zones

Het garanderen van de veiligheid wordt een dringende noodzaak.

Het is tegenwoordig een absolute prioriteit om drukbezochte openbare ruimten te beschermen. Na vele aanslagen in iets meer dan een jaar heerst er in de hele wereld angst voor terrorisme met voertuigen, omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van middelen die deel uitmaken van het dagelijkse leven: auto’s, bestelwagens, vrachtwagens.

De zogenaamde gevoelige gebieden kunnen echter niet onverwijld in veiligheid worden gesteld, omdat de meest risicovolle plekken gewoonlijk die plekken zijn die op artistiek en cultureel gebied het meest aantrekkelijk zijn.

In de toekomst is het dus van groot belang om de veiligheid van personen te beschermen zonder hun bewegingsvrijheid te belemmeren, omdat op deze manier ons dagelijks leven niet wordt verstoord en we ons weer overal veilig kunnen gaan voelen.

 

VRAAG OM INFORMATIE

Maar hoe pakken we dat aan?

Oplossingen om zware voertuigen met een hoge snelheid te stoppen zijn er al lang, maar in de meeste gevallen gaat het om snel inzetbare noodoplossingen die uit esthetisch en functioneel oogpunt echter niet praktisch zijn: betonblokken en bloembakken, kunststof barriers en betonnen muurtjes blokkeren weliswaar de toegang, maar zijn moeilijk te plaatsen en verplaatsen en ze tasten de schoonheid aan van de plaatsen die ze beschermen.
Wat zijn de problemen van dit soort oplossingen?
•    Als ze door een vrachtwagen met een snelheid van meer dan 50 km/h worden geraakt, vertragen ze de gang van het voertuig wel, maar ze zijn niet bestand tegen de klap en worden voorbij het inslagpunt geduwd met het gevaar om personen in de buurt te raken;
•    Als ze eenmaal geplaatst zijn, kunnen ze niet meer worden verplaatst, behalve met behulp van een kraanwagen en personeel, wat tijd- en kostenrovend is;
•    Door de toegang van het verkeer te blokkeren, wordt ook de doorgang van eventuele hulpdiensten verhinderd (ambulances, brandweer, politie);
•    Hun lelijkheid doet afbreuk aan de schoonheid van de plaatsen waar ze worden neergezet.

Een gemakkelijke en veelzijdige oplossing is de installatie en het gebruik van zowel vaste als mobiele rampalen, die afhankelijk van de behoeften van de plaatselijke besturen het gezicht van de stad beschermen, de veiligheid ook bij botsingen boven de 80 km/h garanderen en zo nodig de opening van een geautomatiseerde toegang mogelijk maken om de hulpdiensten toegang te bieden of het gebied snel te evacueren.

Ga naar het assortiment

Met de ervaring van bft wordt het beste resultaat bereikt

Bft heeft altijd oog gehad voor de behoeften van degenen die belast zijn met de toegangscontrole en heeft in de loop van de tijd verschillende soorten barrières ontworpen en ontwikkeld die nu de ideale oplossing zijn geworden voor dit actuele en dringende probleem.
Na hun installatie met specifieke plaatselijke uitgravingen in het bestemmingsgebied, vertonen ze een opmerkelijk aantal voordelen:
•    ze zijn ontworpen volgens de strengste internationale veiligheidsvoorschriften (IWA en PAS68);
•    ze hebben een hoge rambestendigheid en zijn structureel ontworpen voor het stoppen van voertuigen van meer dan 7 ton die met een snelheid van 80 km/h rijden;
•    elke automatische rampaal heeft zijn eigen hydraulische pomp die ook bij een storing garandeert dat doorgangen die uit meerdere rampalen bestaan gesloten blijven;
•    bij een plotselinge black-out daalt de paal niet en kan hij alleen met een speciale handmatige procedure naar beneden worden gebracht;
•    het esthetische aspect van de vaste en automatische rampalen is hetzelfde, zodat continuïteit en uniformiteit op de plaatsen waar ze worden geïnstalleerd is gegarandeerd.
Dankzij de jarenlange ervaring en de analysecapaciteit van situaties in alle mogelijke ontwikkelingen, heeft Bft ook bedacht hoe kan worden voorkomen dat de aandrijfmechanismen van de rampalen worden gemanipuleerd, zodat ze praktisch onaantastbaar zijn.
Bft heeft deze elementen al geïnstalleerd in landen met een hoog risico op terreuraanslagen, waar ze tot op de dag van vandaag de veiligheid van personen waarborgen en een impact op de omgeving hebben die praktisch nul is, omdat ze deel uitmalen van het straatmeubilair.

Bft stelt zijn ervaring in de sector van barrières ter beschikking en ontwerpt oplossingen op maat voor de behoeften van elke klant om de grootste veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen.

Bekijk de certificeringen

Er heeft zich een onverwachte fout voorgedaan. Laad de pagina opnieuw of probeer het later opnieuw.